Yeni Bir Oluşum

Yüksek öğrenimini Birleşik Krallık’ta sürdüren yüzlerce Kıbrıslı Türk’ten biriyim.

 

Arkadaşlarımın büyük çoğunluğu da tıpkı benim gibi daha iyi bir eğitim alabilmek için Britanya adasının dört bir yanında hayatlarına devam ediyorlar. Her sabah alışkın olmadıkları bir iklimde uyanıp, sonradan öğrendikleri bir dilde ders görüyorlar. Bu döngü lisans eğitimimin son dönemlerine yaklaşırken kendisini fazla hissettirmese de İskoçya’ya adım attığım günden beri hep bir şeylerin eksikliğinin farkında oldum. Yanımda hep destek aradım.

 

Kimimiz desteği etrafındaki “evden” gelen arkadaşlarda bulsa da kimimizin böyle bir şansı olmuyor. “Hellenic and Cypriot Society”lere katılmaya çalışıp “Kıbrıslı olmadıkları için” üyeliği reddedilenlerden tutun “fresher”larda dil sorunu yaşayanlara kadar çoğumuz bu desteği bir türlü bulamıyor.

 

Bugünden itibaren bu desteği birbirimize sağlayabilmek için yeni bir oluşum içerisine gidiyoruz.

 

Bugün, Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonunu kuruyoruz.

 

220’yi aşkın öğrencinin katılımıyla Birleşik Krallık’ın tüm coğrafi bölgelerinde örgütlenen BK-KTÖF, Kıbrıslı Türk öğrencileri her alanda temsil edecek ve birleştirecek bir oluşum olacaktır.

 

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu; bursların daha erişilebilir olması için, öğrencilerin adaptasyon sorunu yaşamamaları için, ayrımcılığa uğramamaları için, birlikte olmaları için ve birbirlerine destek olmaları için mücadele verecektir.

 

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu demokratik ve bağımsız bir oluşum olacaktır.

 

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu bizi, bizden başka kimsenin daha iyi temsil edemeyeceğinin bilincinde; ulusal ve uluslararası her alanda Kıbrıslı Türk öğrencilerin haklarını savunacaktır.

 

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu herhangi bir siyasinin programı doğrultusunda değil, sadece öğrencilerin gündeminde ve sadece öğrencilerin çıkarları için mücadele verecektir. Bu doğrultuda ilk yapacağımız iş tabii ki siyasileri arayıp randevu peşinde koşmak olmayacaktır.

 

Gerçek sorunlara demokratik katılımla gerçek çözümler üretip, bu çözümleri savunacağız.

 

Çünkü biz, bizim için varız.

Bir yorum

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir