Alışılmış Bir Mayıs Hikâyesi

Sezonun bir devresini forvetsiz oynadığınızı düşünün. Yine sezonun neredeyse yarısında teknik direktörünüzün ve yardımcısının cezalı olduğunu. Orta saha oyuncularınıza ceza üstüne ceza gelirken takımın yıldızı Rodrigues’in ve üç stoperinizin takımdan ayrıldığını. En kritik maçta sakatlıktan yeni çıkan genç oyuncunuzun gözünüzün önünde ayağındaki iki kemiğin birden kırdığını.

 

Üstüne yönetimsel sıkıntıları ve ibrasızlığı koyun.

 

Aleyhinizde yapılan hakem hatalarını eleştirince size karşı bir olup “hakemler insan, hata yapabilir” diye açıklama yapan 17 kulübü düşünün. “Kimyanızın bozulduğuna” inanan bir rakip düşünün.

 

8 puan geriden gelip üç puan önlerine geçerek şampiyon oluyorsunuz.

 

***

 

Galatasaray imkânsız denileni başardı. İktidar destekli Başakşehir’in 8 puan gerisinden geldi ve ligin finali denilecek maçta, Türkiye Kupası’nı kazandıktan dört gün sonra ligin ikinci en güçlü takımı Başakşehir’i yendi.

 

Hem de geriye düşüp beraberliği yakaladıktan sonra yaklaşık 10 dakika içerisinde attığı üç golün ikisinin iptal edilmesinin ardından.

 

***

 

Mayıslar Galatasaray’ın.

 

Kaç sezondur “ha bu maç, ha diğer maç” diye diye sezonun en kritik kısımlarında kaybedilmesini bekleyen rakip taraftarlara inat, Galatasaray sezonu iki kupayla bitirdi.

 

Tebrikler Aslanlar. Sonuna kadar hak ettiniz.

 


Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir