Ve Tabella Lise…

Söyleyecek sözü olanların resmî yayın organı Tabella. 15 Ekim’den beri 33 hafta, 300’ün üzerinde yazı, 40’ın üzerinde genç ses. Beklediğimizin, hayal ettiğimizin çok üzerinde bir ortam.

 

Bu ortamı oluştururken planlamadığımız ve sonradan ortaya çıkan gelişmeler de oldu. Örneğin röportaj yapmak gibi bir planımız yokken bu fikir geldi. Gerçekten bir fark yaratabileceğimize inandığımız için de Tabella usulü röportajlara başladık.

 

Önceki aylarda gelen talepler doğrultusunda yoğun tartışmalarımızın olduğu bir konu da lise öğrencisi arkadaşlarımızın katılımı oldu. Birçok görüşün dinlenmesinin ardından varılan konsensüs, karşılaşabileceğimiz muhtemel tüm sorunların aksine Tabella’nın lise öğrencilerine seslerini duyurma şansını vermesi yönünde oldu.

 

Yepyeni bir proje ile Tabella Lise yolda.

 

Tabella Lise aylık sayılar hâlinde okuyucu ile buluşacak. Tabella editörlerinin yanı sıra, daha önce editörlük tecrübesi olmayan yazarlardan da oluşacak bir kolektif editörlük sistemi gelecek.

 

Tabella Lise’de farklı bir alan adı ile Tabella ana sayfasının dışında ve Tabella yazılarından bağımsız şekilde bir oluşum oluşturma hedefindeyiz.

 

Lise öğrencilerine ses olmanın yanında bir diğer temel amacımız, yaşça küçük arkadaşlarımız için âdeta bir okul oluşturmak. Kendi aramızda yazıları tartıştığımız gibi özellikle yazılarla ilgili alanlarda çalışma yapan veya eğitim gören arkadaşlarımızı yorum yapmaya teşvik ederek, lise öğrencisi arkadaşlarımıza katkı ve yön gösterme hedefindeyiz.

 

Her şeyi “biz lisede olsak ne isterdik” diye düşünerek planladık.

 

Umarım bu proje yeni ufuklar açar. Daha geniş bir gruba katkı verir.

 

Hayırlı olsun.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir