Farklı Bir Şampiyonlar Ligi’nin Ardından

Madrid’de oynanan Liverpool – Tottenham UEFA Şampiyonlar Ligi Finali öncesi Mağusa’da Avrupa futsalının (salon futbolu) en büyüğü Saint-Gilles Vauvert ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında oynanan FEF Şampiyonlar Ligi Finali ile belirlendi. Final maçında DAÜ’yü etkili bir oyun sonucu 5-2 mağlup eden Fransız ekibi Saint-Gilles, Avrupa şampiyonluğunu Rus ekibi Dinamo Moskova’dan devraldı.

 

Geçtiğimiz yıl yoğun uğraşlar sonucu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonuna (KTFF) kazandırdığımız Dünya Futsal Federasyonu (AMF) ve Avrupa Futsal Federasyonu (FEF) üyeliğinin ardından ülkemizde ilk kez uluslararası bir turnuva düzenledik. Ben de bu turnuvanın organizasyon ve disiplin komitelerine başkanlık etme şansına nail oldum ve bu eşsiz tecrübeyi en önden yaşamak ambargolar karşısındaki hassasiyetime oranla benim için çok önemli idi.

 

Ülkemizde kulüplerimizin henüz futsal sahnesine çıkmamasından dolayı geçtiğimiz sezon KTFF’nin ilk kez düzenlediği Futsal Ligi, üniversiteler arası oynanmıştı. Futsal Ligi şampiyonu Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü ekipleri Avrupa ikinciliği ve dördüncülüğü alarak bizleri gururlandırdılar. Bu turnuva aynı zamanda bu genç oyunculara birçok uluslararası rakiplerle mücadele etme ve onlardan bir şeyler öğrenme şansı verdi.

 

Aynı zamanda dört genç hakemimiz; Berk Bağrıkara, Ömer Bor, İsmail Egeliler ve Eren Erdoğan bu turnuvada düdük çalarak gurur kaynağı oldular. Henüz 19 yaşını doldurmamış uluslararası futsal hakemi Berk Bağrıkara, geçtiğimiz ay Fransa’da düzenlenen Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinin ardından ikinci kez final oynatma başarısı gösterdi.

 

Turnuvanın en iyi oyuncusu Saint-Gilles’in Fransız millî yıldızı Ilyass El Khalfi olurken en iyi kaleci Katalan millî takımının da kalesini koruyan Ripoll kalecisi Jaume Bonana Costa oldu. 9 gol ile yıldızlaşan ODTÜ KKK’nin etkili ismi Ferhat Taha Yılmaz da turnuvanın gol kralı oldu.

 

Tüm engellere rağmen böylesine önemli bir turnuvanın ülkemizde gerçekleşmesine katkı gösteren herkese organizasyon adına teşekkür ederim.

 

Dahası gelecek.

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir