Yalnızlığı Boğup, Yalnızlıkta Boğulanlar

Herkesin hayatında mutlaka yalnız hissettiği durumlar olmuştur. Eğer hissetmeyen olsa bile farkında olması gereken bir şey vardır. Her insan özünde yalnızdır. Yalnızlık kimi zaman içilen bir kahvede, kimi zaman ise yağan bir yağmurun tanelerindedir. Her anımızdadır. Yalnızlığı asla yenemezsiniz.

 

Almayı korktuğumuz sorumluluklar, yüzleşmekten çekindiğimiz gerçekler ve karşı gelemediğimiz olaylar vardır. İnsanoğlu aç gözlü ve doyumsuzdur. Her şeyin en iyisini kendinde barındırmak, ama en kötüsünü hiçbir zaman kendisinde istememektedir. Hiçbir zaman kendisine yetememektedir insanoğlu. Güç, para, şöhret ve daha birçok şey, duygu ve yaşantımızı ele geçirmiş durumdadır.

 

Ve işte bu yüzden yalnızlık en iyi seçenektir bizler için. Yalnız bir insanın şöhrete, güce ihtiyacı yoktur.

 

Çünkü gösterebileceğin kişi ve kişiler yoktur etrafında… Yalnız başınasın. Kendinsin.

 

Neysen o. Aksi yoktur.

 

Kendimizi başkalarının hayatına o kadar endekslemişiz ki, unutmuşuz.. Kendimiz olmayı unutmuşuz.

 

Sporu sağlık için değil, başkaları görüp takdir etsin diye yapmışız. Bildiğimiz bir bilgiyi insanlara yaymak için değil, onları küçümseyip kendimizi üste çıkarmak için söylemişizdir. Aldığımız bir arabayı ihtiyaç ve zevkimiz için değil, başkaları beğensin diye almışızdır. O kadar bir başkalarına bağlanmışız ki düşüncelerimizi rahat rahat ifade edemez olmuşuzdur.

 

İşte bu yüzden yalnızlık insanoğlu için en iyi seçenektir. Yalnız olduğunda ne giydiğinin, ne sürdüğünün, hangi arabayı kullandığının, ne de kim olduğunun bir önemi vardır.

 

Başkalarını mutlu etmeye o kadar uğraşıyoruz ki, kendimiz mutlu olmayı unutuyoruz. O ne der, bu ne der, böyle yapsam nasıl olur diye hep çıkmazlarda yaşıyoruz. Ne istersek yapmıyoruz, ne istersek yaşamıyoruz.

 

Şu an yalnızım, ne istersem onu yazıyorum. Hangi kelimeyi istersem onu kullanıyorum. Bunu kim okuyacak diye umursamıyorum. Çünkü şu an bunu yapmak ve bu yazıyı yazmak istiyorum. Hem yalnızlıkta boğuluyorum hem de yalnızlığı boğuyorum aynı zamanda.

 

Bırak herkes seni sen olduğu için sevsin. Seni sen olduğun için sevmeyen zaten sevmesin, onlara ihtiyacın yok.

 

Unutma! Yalnızlık nereye gidersen git, hep senin bir parçan olacak. Ne zaman kendi yalnızlığında boğulursun, o zaman yalnızlığı da ellerinde boğarsın.

 

Yalnızlığınızı boğmanız dileğiyle…

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir