Ben Bu Toplumdan Umudumu Hiç Kesmemiştim ki

Kesmemiştim işte.

 

Haklıymışım.

 

Kongreden yorgun argın bir hâlde dönerken içimde kocaman bir gurur var. Bu toplumun her bölgesinden, her siyasi görüşünden gençler iki gün boyunca tartıştılar. Birçok konuda uzlaştılar, birçok konuda farklılıklarını koydular.

 

Kimse sınırını aşmadı, kimse uzaklaşmadı, kimse dışlanmadı.

 

Bu toplumun gençleri, öncelerden ne kadar farklı olduğunu kanıtladı.

 

Bu kongrenin gelecek yaz yeniden düzenlenmesine oy birliği ile karar verdi. Katılım gösteren herkesin bir arada olmasından çok mutluydum.

 

Çok şeye rağmen, çok büyük engellere rağmen bu kongre yapıldı. Toplumumuza hayırlı olsun.

 

Bu nesle güvenebilirsiniz.

 

Bu yolu yürümeye devam edeceğiz.

 

***

 

31 Ağustos sabahı Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’nin açılış konuşmasını buradan paylaşıyorum. Söz uçar, yazı kalır.

 

***

 

Sevgili arkadaşlar, bugün burada sırf bir etkinlik olsun diye toplanmadık. Bugün dört organizatör örgüt olarak sizi buraya çağırmamızın altında yatan bir sebep var.

 

Biz bugün bu toplumun gelecek neslinin gelmekte olduğunu ispatlamak için buradayız. Bu neslin diğerlerinden farklı bir nesil olduğunu anlatmak için buradayız. Farklı görüşlere sahip, farklı arka planlardan gelen gençlerin bir araya gelip tartışabileceğini göstermek için buradayız. Biz, değişim için buradayız.

 

Bizden önceki nesilde farklı görüşlere sahip insanlar bir araya gelip bir kahve dahi içmezken, biz saatlerce toplumun bugününü ve geleceğini tartışmak için buradayız.

 

“Kırk fırın ekmek istersiniz” deyip bir fırın bile inşa etmemişlerin gölgesinden kurtulup kendi görüşlerimizi savunmak ve anlatmak için buradayız.

 

“Sus, alkışla ve sıranı bekle” diyenlere inat sıranın beklemeyle gelmeyeceğini göstermek için buradayız.

 

Evet, hepimiz birtakım farklı gömlekler giyiyoruz. Kimimiz milliyetçi, kimimiz komünist, kimimiz liberal olduğumuzu düşünüyoruz. Kimimiz futbolu, kimimiz basketbolu, kimimiz voleybolu izliyoruz. Kimimiz okumayı, kimimiz yazmayı, kimimiz “cızmayı” seviyoruz.

 

Bu farklı gömleklere gelin yeni bir gömlek ekleyelim. Gelin artık birer gelecek gönüllüsü olalım.

 

Bu toplumun gençleri olarak gayemizi toplumumuzun ilerlemesine koyalım. Bunun için mücadele verelim. Gelecek için konuşalım, tartışalım. Çünkü size söz veririm arkadaşlar: Gelecek, gelecek.

 

Birileri bir yerlerde yolsuzluk, hırsızlık yaptığında; hakkınızı yiyip birilerine torpil yaptığında; bu toplumu geriye götürecek adımlar attığında aklınızda bunu tekrar edin: Gelecek, gelecek…

 

Gelecek, gelecek!

 

Gelecek, gelecek be arkadaşlar. Ama oturduğumuz yere gelmeyecek. Değişim yolunda emekledikçe, yürüdükçe ve koştukça gelecek.

 

Değerli kardeşlerim, birazdan üzerimizdeki bu gelecek gömleği ile komitelerimize gideceğiz. Bu komitelerde istediğiniz görüşü savunun, istediğiniz fikri ifade edin ama sadece “bu toplumun geleceği için en doğru ne olur”u düşünün.

 

Gelin bugünün ve geleceğin liderleri olarak geleceğe bugün beraber bir adım atalım. Geleceğin öğretmenleri, iş insanları, ressamları, doktorları, siyasetçileri, anneleri ve babaları olarak geleceği gösterelim. Bu kongrede “tartışabilmeyi” dahi başararak önceki nesillerin yapamadıkları ne varsa bizim yapacağımızı gösterelim.

 

Bunları yaparsak size söz veririm, bizden sonraki nesil bizim hakkımızda bizim diğerleri için düşündüklerimizi düşünmeyecek.

 

Gençlerin sıra beklediği dönem bitip, fikir ürettiği ve mücadele ettiği dönem başlıyor. Gelmekte olan geliyor. Gelecek geliyor.

 

Saygılarım ve inancımla Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’ni açıyorum.

 

Toplumumuza hayırlı olsun.

Bir yorum

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir