Tabella ile 1 Sene

Bu hafta Tabella’nın özel sayısını yayımlama fırsatı bulduk. Dile kolay, Tabella ile birinci senemizi tamamlamış olduk. Hepimizin gönlünde Tabella sayesinde onlarca anı birikmiştir. Benim aklımda canlanan anı ise bu sayıyla birinci yaş gününü kutladığımız Tabella’nın doğacağı 15 Ekim 2018 gününün erken saatleri. Saatler önce bütün işleri bitirmiş olmasına rağmen heyecandan gözlerine bir damla uyku girmeyen Mehmet Göksu, Mert Yücel, Senalp Canlıbel, Mustafa Özbilgehan ve ben. Saatin 07.59’dan 08.00’e dönmeye çalışırken zamanın âdeta durduğunu hissedişim ve ilk sayımızı çıkarttıktan sonra derse gidişimde bütün gün yüzümden düşmeyen bir gülümseme ve büründüğüm âdeta efsunkâr hâletiruhiye. O günden beri 1 sene boyunca canla başla çalışan gençler ve bu verilen çabanın sonuçsuz olmadığını bizlere her hafta kanıtlayan onlarca Tabella yazarı arkadaşım.

 

Bu süre içerisinde yüzlerce makale yayımladık, onlarca gencin seslerini duyurmalarını sağladık ve birçok projenin gerek hayata geçirilebilmesi gerekse yankı bulması için bir platform sağladık. Günün sonunda bu vesileyle kazanan hem biz sesimizi duyuran gençler hem de Kıbrıs Türk toplumu oldu.

 

Tabella için yazdığım ilk yazıda şöyle bir ifade kullanmışım:

“Lakin şafağın sökmesini bir durgunluk içerisinde beklemek artık Kıbrıs Türk gençliğinin seçenekleri arasında değildir. Genç nesil, gerçekleşmesini istediği değişimi dillendirmeli, farklı fikirler birbiriyle yarışmalı ve üstlendiği aktif rol vasıtasıyla değişimin öncüsü, neferi olmalıdır.”

 

İlk sayımızın yayımlandığı günden bir yıl geçmiş ki Tabella’nın sağladığı ortam sayesinde birçok güzel şey hayata geçti. Gerek Mehmet Göksu’nun fikriyle Lefkoşa Türk Belediyesi himayesi altında hayata geçirilen VikiLefkoşa projesi, Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonunun kurulması ve Kuzey Kıbrıs tarihinde bir ilk olan Gençlik Kongresi’nin gerçekleştirilmesi… Sadece bunlar bile gösterdi ki bizlere, evet, gençler görmek istedikleri değişimin öncüleri olmuşlar.

 

Ne mutlu ki bizlere Tabella’nın ilk sayısında öngördüğümüz bütün gelişmeler, bulunduğumuz bütün dilekler ve gençlerin fikirlerini korkusuzca paylaşabileceği politik doktrinlerden bağımsız bir platform olma hedefimizi bir senedir başarıyla gerçekleştirebildik.

 

Okuduğumuz ve yazdığımız her yazıda, etkileşime geçtiğimiz her fikirde kendimize yeni dersler çıkarttığımız, bilmediğimiz konularla ilgili bilgilendiğimiz ve bunu yaparken de kendimizi hiç düşünemeyeceğimiz kadar ilerlettiğimiz ortak paydamız olan Tabella’nın doğum günü bir kez daha kutlu olsun. Daha nice sayılara ve Tabella’lı yıllara.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir