Bu İşin İçinde Bir İş mi Var Acaba?

COVID-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına alması ile birlikte dünya genelinde tedbir amaçlı spora ara verildi. Kuşkusuz tüm dünyada 7’den 70’e herkesin ilgi duyduğu futbolun en çok etkilenen spor dalı olduğunu söylemek mümkündür. “Futbol tekrardan ne zaman başlayacak?” sorusu milyonlarca futbolcu ve futbolseverin cevap aradığı bir soru hâline geldi.

 

Uzun bir aradan sonra yeni normalleşme ile birlikte birçok ülke “seyircisiz” koşulu ile futbol liglerini tekrardan başlatma kararı aldı. Tüm dünya yeni normalleşme ile birlikte futbola kaldığı yerden devam ederken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde futbol konusunda hâlen netleşen bir karar olmadığını görüyoruz! Kaldı ki Güney Kıbrıs’ta vaka sayıların artışına rağmen futbola devam ediliyor.

 

Şu an için Türkiye’de bile maçların 17 Ekim 2020 tarihinde “kısmen seyircili” oynanması yönünde karar üretildi. Türkiye son zamanlarda Covıd-19 vakası artış gösteren ülkeler arasında yer almasına rağmen!

 

COVID-19 salgınından ciddi şekilde etkilenmemesine rağmen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, futbola neden başlanmıyor?” sorusu merak konusu oldu. Kaldı ki yakın zamanda bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Yasak olmasına rağmen, yasakları koyan kişiler tarafından kitle toplantıları ve küçük mitingler yapıldı. Bu tip organizasyonlara COVID-19 engel olmuyorken sadece futbola engel olası düşündürüyor insanı.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde neredeyse her yerin açılması, birçok spor organizasyonların başlaması (basketbol gibi) ama futbol konusunda bir adım atılmamasının kuşku uyandırmaya başladığını söylemek mümkündür. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun futbolcu ve futbolseverlerin seslerine kulak vermemesi, “Bu işin içinde bir iş mi var acaba?” sorusunu akıllara geliyor. Futbola başlanılmasını birileri bilerek mi engelliyor acaba?

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin futbolsuz tadı yok. Futbol ile birlikte hafta sonları sporseverler tarafından daha başka bir anlamlıydı. Hafta sonunun futbol ile farklı bir anlamı, tadı vardı. Umarım bir gün tekrardan futbola dönmek dileğiyle.

 


 

Fotoğraf: Capri23auto, Pixabay.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir