23 Nisan Kutlu Olsun ve En Güzel Hediye: Geleceğe Bir Kitap!

İskele Karpaz Gençlik Derneği ve Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonunun ortak yürüttüğü Geleceğe Bir Kitap projesinde birinci haftamızı tamamladık. Bu projeye başlarkenki ilk motivasyonumuz, İskele ve Karpaz bölgesinde okuyan ve Kıbrıs’ın diğer bölgelerindeki gibi farklı çeşit kitapçılara erişimi olmayan çocuklarımıza birer kitap hediye etmekti. Böylelikle eğitimde fırsat eşitsizliğine dikkat çekmiş olacağız. Projemizin diğer amacı ise hediye verdiğimiz çocuklarımız ve bağış yapan kişiler arasında duygusal bir bağ oluşturmak, buna ise afişlerimiz üzerindeki QR kodunu okutarak veya sosyal medya hesaplarımızdaki linklerden ulaşabileceğiniz Google Forms dokümanını doldurarak destek olabilirsiniz.

 

Formdaki sorumuz olan “10 Yaşıma Not” sorusu sizin küçük arkadaşlarımıza bırakacağınız tatlı bir mesaj ve onların size ulaşabilmesi için samimi bir sebep olacak. Bir kitap ve bir notun bütün dünyayı değiştirmemize yetmeyeceğini biliyoruz ama unutmayın ki bir alevi başlatan da küçük bir kıvılcımdır! Son olarak hediye vereceğimiz kitapların ilk sayfasına Birleşmiş Milletler’in çocuk hakları sözleşmesini ekleyeceğiz; çocuklarımızın haklarını bilmesi ve bilinçlenmesine yardımcı olmak için. Sizler de bu sene 23 Nisan’da çocuklara en güzel ve özel hediyeyi vermemize destek olun!

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ithaf edilen ilk bayram olması ile çok özeldir. Üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen, bayramın çocuklara verilmesinin stratejik önemi yeni yeni anlaşılıyor: Çocuklarımız geleceğimizdir ve çocuklarına, gençlerine yatırım yapan bir toplum aslında sağlıklı bir şekilde gelişmeye yatırım yapmaktadır. Bu nedenle, zaman içerisinde değişen tüm ideolojilerin ilk yaptıkları hamle eğitim üzerinden olmuştur. Eğitim dışında yapılan tüm müdahaleler, kısa ölçekli olup geriye dönüşü çok daha kolaydır fakat eğitim üzerinde yapılan her manipülasyon bir jenerasyonun daha kaybedilmesine sebep olur. İşte tüm bu sebeplerden dolayı 23 Nisan Çocuk Bayramı çocuklarımızı önemli hissettirmek, bir bütünün parçası hissettirmek için çok önemli bir gündür ve Mustafa Kemal Atatürk’ün uzun görüşlülüğünün de bir sonucudur. Son bir haftada yaşananlar, ne olursa olsun çocuklarımızı yani geleceğimizi etkileyecek kararlardır. Biz yetişkinler, zaten hâlihazırda yasalarımızı bilen, sorgulayan bireyleriz fakat unutmayalım ki bu değerler çerçevesinde yetişmeyen bir neslin ileride alınan kararları sorgulama yeteneği de olmayacaktır.

 

Son olarak Shakespeare’in çok sevdiğim bir sözünü paylaşmak istiyorum:

“Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Egemen olmayan boyun eğmek zorunda kalır.”

 

Projemizin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. İyi haftalar dilerim.

 

 

 


 

Fotoğraf: StockSnap, Pixabay.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir