Hade Gene Hükûmet

Koalisyonun büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi ile küçük ortak Yeniden Doğuş Partisi arasındaki gerginlik giderek artıyor. Yurt dışından baskılar ile, binbir çeşit zorluklara “göğüs gererek” ve milletvekili transfer ederek kurulan Saner kabinesinin iki numarası durumunda olan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın görevden alınmasının ve böylece lideri olduğu partisi YDP’nin hükûmetten çekilmesinin artık gün meselesi olduğu ortadadır.

 

Bertan Zaroğlu’nun istifasıyla tek vekile düşen partisi adına birçok “değerli” yani rant kapısı daire ve kamu kurumunu yöneten Erhan Arıklı özellikle Elektrik Kurumu çevresinde yaşadıkları ve yaptığı açıklamalar nedeni ile bir türlü gündemden düşmüyor. Gazetelere verdiği türlü ilanlarla aksi yönde propaganda yapsa da son derece başarısız geçen bakanlık süreci ve partisini ortadan ikiye bölen kurultay süreci göz önüne alındığında oy potansiyeli artış gösteren partisini bugünlerde baraj sorunu yaşarken görmüş durumda.

 

Bu koşullarda benzer seçmen profiline hitap eden UBP ve YDP arasında seçim dönemi oluşacak yarış da göz önüne alındığında erken seçimin günü de tartışmaya tekrardan açılıyor. UBP kurultayını erteleyerek kurultaya seçilmiş başbakan olarak gitme ihtimalini de muhakkak değerlendiren Ersan Saner için hem erken seçim hem de Arıklı yerine partisinden atayacağı bir bakanlık ciddi önem taşıyor. Nisap sorununu her hâlükârda yaşayan ve yasamayla pek de işi olmadığı açık olan hükûmet için bir kişilik desteği kaybetmek artık çok da büyük bir mesele olmaktan çıktı.

 

Bu şartlarda “gücün” kurulan hükûmette Ali Pilli’den sonra bir bakan daha kabineden alınmış olacak. Tabii bakan değişimi demek yine bürokrat kadrosunun, yönetim kurullarının, hatta bazı dairelerin bağlı oldukları bakanlıkların da değişmesi anlamına geldiğinden yeni bir keşmekeş bizleri bekleyecek. Sonrası zaten erken seçim ve başa yeniden dönüş.

 

Bakalım hükûmetçilik oyunları ve sandık bize neleri gösterecek. Üç vakte kadar yeni meclis aritmetiği görmek üzere, hade gene…

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir