Son Kez Tabella’ya Yazmak: Söyleyecek Son Birkaç Sözüm Var

Tabella için ilk yazım 15 Nisan 2019’da paylaşıldı.

 

Son defa “Tabella” için klavyemin başındayım. Son yazım 18 Ekim 2021’de paylaşılmış olacak.

 

Tabella yayın hayatının sonuna geldi ve bu sayıyı bir veda sayısı olarak kabul edebiliriz.

 

Tabella’ya girmeden çok düşünmüştüm, girsem mi, yapabilecek miyim, bir yazı iki yazı ya sonra devamı gelecek mi…

 

Sanırım çok klişe gelecek ama her şey ilk adımla başlar. Bu yazıyla beraber Tabella’da toplam 33 yazım bulunmuş olacak.

 

Tabella bitiyor ama Tabella’nın anıları hep baki kalacak. Tabella’nın hayatımıza kattığı kaliteli insanlar da baki kalacak.

 

Bizi okuduğunuz, desteklediğiniz ve daha da yazmaya devam etmek için cesaretlendirdiğiniz için siz okurlarımıza da çok teşekkür ederim.

 

Bir virgül koymak isterim, nokta koymayalım… Çünkü yazılacak, çizilecek, konuşulacak şeyler hiç bitmez. Bitemez…

 

Tabella hayatım boyunca da çok kez dile getirdim. Final yazımıda bireysel hedeflerimden olan “bilimi savunmak” ile bitirmek isterim.

 

Bilimle görüşleriniz ters düşerse bir gün, yeniden hatırlayın bilim görüş değil, bilim ezber değil, bilim emektir. Bir şeyin doğru olup olmadığını birilerinden duymaz, YouTube’dan izlemez, gazeteden okumaz, bilimsel terimler kullanarak alan dışı kitleye (halka) kafa karışıklığı yaratarak inandırıcı olmaya çalışan kitaplardan araştırmaz. Bilim, laboratuvarda emek harcar, yapılan çalışmaları ince ince tarar, bilgisayar programlarını kullanır, çarpar böler hesaplar… Alanınız değilse “bunu söyleyen doktordur”, “bunu söyleyen laboratuvarda çalışır” tarzı savunmalar yapamazsınız. Zira, bankadan hesabına para aktaran bankacılar, marketteki kasadan para çalan çalışanlar, işlediği cinayeti örten savcılar… Bu liste uzar ve uzar değil mi? Ama kimse çıkıp bankacılara siz soyguncusunuz, marketekilere siz bizden fazla para alıyorsunuz, savcılara siz katilsiniz demiyor değil mi? Bu meslekleri kirletenler ağır bir linç kültürüne tabi tutuluyor. Bilime hayatlarını adayan insanlara linç kampanyası başlatmak ve bilimin yüz karası olarak nitelendirmek istediğim o insanları da “gerçekleri açıkladı” diye yüceltmek benim akıl tutulması olarak adlandırdığım bir olay.

 

Sağlıkla ama en çok da bilime inanan yolda kalmanızı temenni ederim..

 

Hoşça kalın!

 


 

Fotoğraf için tıkayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir