Yeni Yıl mı Bizi Değiştirir, Biz mi Yeni Yılı?

Her sene olduğu gibi bu yıl sonu da yeni yılın beklentisi ve ümitleriyle geçiyor. 2019 için herkes umutlu. Kimse tabii ki beklemiyor ki Kıbrıs aniden 50 yıl gelişsin, uzaya mekik göndersin, bütün problemlerimiz çözülsün. Herkeste bir 2018’den sanki bir eski paçavraymışçasına kurtulma merakı var, haklı olarak. Çok zor bir seneydi 2018. Seneye ocak ayında, tarihimizin ilk 4’lü koalisyonu ile başladık. Yeni partilerin girdiği meclisimizi taşlayan, damına çıkan ve özgür basını susturmaya çalışan, içinde bu yeni partilerden bir tanesinin başkanının bulunduğu bir grup saldırgan ile karşılaştık, ama cevap vermesini bildik, binlerce kişi sokaklara döküldük. Zor bir yaz dönemi geçirdik, Türk Lirasının değer kayıpları nedeniyle birçok insanın borçları katlandı, enflasyon tavan yaptı. Kış dönemine ise sel olayları damgasını vurdu. Dikmen ve Girne’de ciddi hasarlar ve sorunlar bırakan sel olayları, birçok insanımızı etkiledi, 4 gencimizin canından olmasıyla sonuçlandı.

 

Beklediğimiz tek bir şey varsa o da kesinlikle mutluluktur bu seneden. Peki mutluluk nasıl gelir? George Orwell’in de dediği gibi, “Mutluluk, anlayışla gelir.”. Bu yıl mutlu olabilmek için yapmamız gereken şey birbirimize anlayış göstermek, birbirimize biraz daha önem vermek, dinlemek, anlamak, yüceltmek, yardım etmek, kabul etmek, eşit görmek. Bu eylemler karşımızdakine saygı gösterdiğimizi gösterir, o bireyi yüceltir. İnsanlar yücelttikçe yücelir, karşısındakini mutlu edebildikçe mutlu olur, ne ekerse onu biçer. Farklı insanlarla tanıştıkça ve onların tecrübelerini dinledikçe yeni bilgiler ediniriz. Okudukça, araştırdıkça ufkumuzu genişletiriz. Düşündükçe kendimizi daha iyi tanırız, keşfederiz.

 

Bu yeni yılda da önceki seneler gibi sadece kendimize hedefler koyarsak, hiçbir şey değişmez. Etrafımızdaki insanlara anlayışla yaklaşırsak, farklı bireylerin tecrübelerinden ders çıkartırsak, okuyup araştırıp yeni bilgilerle kendimizi geliştirirsek ve keşfedersek, her gün yeniden doğarsak, 2019 yılı bizim için çok güzel bir yıl olabilir.

 

Eğer biraz daha farklı bir bakış açısı istiyorsanız, Barış Özcan’ın bu videosunu da izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=qmgpLn8qAXg

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir