Gençler Gönyeli Barajı’nı Temizliyor

Kıbrıslı Türk gençliğin çevremize karşı duyduğu sorumluluk beni her daim gururlandırmıştır. Çevremde öyle “Küresel ısınma nedir?” diye soracak, çöpünü yere atacak, yenilenebilir enerjinin önemini kavrayamayacak arkadaşlarım olmadı pek.

 

Önceki hafta, Ekrem Yanıker ve Mertel Aler’in başını çektiği bir grup genç arkadaşım Yeşil Ada Derneğinin (YADER) kuruluşunu duyurdu. Amaçları arasında küresel ısınma ve çevre kirliliğiyle mücadele etmek ile sürdürülebilir ve temiz enerji kullanımını maksimize etmek bulunan dernek aynı zamanda adamızın doğal hayatını araştırmayı ve korumayı da hedefliyor.

 

YADER, etkinliklerine 17 Mart Pazar günü saat 11.00’de Gönyeli Barajı’nı temizleyerek başlıyor. Uzun süredir duyarlı vatandaşlarımızın temizlenmesi yönünde çağrı yaptığı barajın devlet kurumlarından önce gençliğin başını çektiği bir sivil toplum örgütü tarafından sahiplenilmesi çok önemli bir olay. Gençlerin toplumsal çıkarlar uğruna inisiyatif alıp çaba gösterdiği her etkinlik gibi buna da desteğimiz tam olmalıdır.

 

Devletin yetmediği, yetişmediği durumlarda sivil toplumun gücü -özellikle de bu gücü gençlik oluşturursa- hayati önem taşır. Her alanda olduğu gibi çevre konusunda da gençliğin inisiyatif alması önemlidir, kayda değerdir. Hele de bizim gibi bu alanda güçlü bilince sahip genç neslin çevre için savaşması kaçınılmazdır.

 

Mutluyum ki gençlerin ürettiği, çalıştığı günler geldi.

 

Şimdi herkes Baraj’a!

 

Hoş geldin YADER, dahasını görmek dileğiyle…

 

Kapak fotoğrafı:

https://mapio.net/images-p/4516722.jpg

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir