İnandığımız Şeyler Uğruna

“Bu memleketten bir şey olmaz!”

 

Bu klişe hâline gelmiş çirkin söyleme bir “antitez” oluşturmak, oluşturabilmek. Ezberleri bozmak, bozabilmek. Bu memleketin gençleri bugüne kadar yaptıkları ile bu memleketten bir şey olabileceğini çoktan ispatlamıştırlar. Cuma günü de umuyorum bir kez daha ispatlayacaklar.

 

2003 doğumlu İsveçli lise öğrencisi Greta Thunberg tarafından 20 Ağustos’ta iklim değişikliği hakkında farkındalık yaratmak ve siyasetçileri değişikliğe zorlamak amacıyla başlatılan ve dünyanın her yerinden yüz binlerce öğrencinin katılımıyla devam etmekte olan grevlerin ülkemizdeki ikinci ayağı 12 Nisan Cuma günü, dünyanın pek çok noktasıyla eş zamanlı olarak Mağusa’da gerçekleşecek. Gazimağusa Türk Maarif Koleji Çevre Kolu önderliğinde Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleşecek greve çok sayıda genç arkadaşımızın katılması bekleniyor.

 

Küresel ısınma ve çevre konusundaki bilinçleri ile arkadaşlarım beni her zaman gururlandırmıştır. Gençlerimiz arasında küresel ısınmanın ne olduğunu bilmeyen kişi sayısı oldukça azdır. Tabii ki karbon ayak izimizi nasıl minimize edeceğimiz gibi önemli sorular konusunda eksiklerimiz vardır ama bu grev ve bunun gibi hareketler sonucunda gerçekleşecek farkındalık, hepimizi çevre konusunda daha çok bilgi sahibi olmaya itecektir.

 

Bu arkadaşlarımız bizlere ilham vermektedir. İnandığımız şeyler uğruna direnmemiz gerektiğini, daha da çok birlikte olmamız gerektiğini göstermektedir.

 

Temennim, bu evrensel gayelerine mütevazi olarak ülkemizde de atılacak adımlar üzerinde fikirlerini beyan etmeleri ve bu fikirleri karar alma mekanizmalarına taşımalarıdır. Örnek vermek gerekirse -özellikle Mağusalı arkadaşlarımın çok şikâyet ettiği- toplu taşımacılıktan (ya da taşıyamamacılıktan) bahsedebiliriz. Bisiklet yolları, yeşil alanlar, temiz dere yatakları gibi hepimizin ortak taleplerini seslendirmek gerekmektedir.

 

Bu grevi düzenleyen ve katılım gösterecek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederken kendilerini destekleyen öğretmen ve okul yönetimlerine de bir parantez açmak isterim. Evet, bu öğrenciler bir grev uğruna bazı dersleri kaçıracaklar ancak eminim ki kaçırdıkları hiçbir derste hakkını savunmanın öneminden daha değerli bir şey öğrenmeyecekler. Öğretmenlerimizin gelecek nesillerimizi yetiştirirken onlara bu olguları da öğretmenin öneminin bilincinde olduklarını görmek oldukça sevindiricidir.

 

Tabella olarak biz de bu çabaya kayıtsız kalamazdık. Sesini duyurmak isteyen tüm gençlerimiz gibi lisede eğitim görmekte olan arkadaşlarımızın da seslerini duyurmak için gereken çalışmaları yapmaya başladık.

 

İnandığımız şeyler uğruna inandığımız yolda yürümeye devam arkadaşlar. Gerek ruhen, gerekse bedenen yanınızdayız. Geleceğimiz adına size çok teşekkür ederim.

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir