Kendini Tanıyabilme Sanatı

Yazıya devam etmeden önce bir düşün. Biri sana “Bana kendinizi tanıtın lütfen.” diye sordu. Cevabını bir düşün.

 

Benim de cevabım herkesinki gibi olurdu. İsmim Adil Bey, 19 yaşındayım, Liverpool Üniversitesinde Politika, Felsefe ve Ekonomi Bölümünde okuyorum.

 

Ama bu ben miyim? Bu açıklamadan benim hakkımda ne öğrendiniz ki? Üniversitem, bölümüm, yaşım, size neyi anlattı ki? İleride işimi söyleyince neyi anlatacak ki? Memurum. Öğretmenim. Veterinerim. Bunlar beni mi tanımlıyor gerçekten?

 

Hayır. Çünkü ben bir öğrenciden fazlasıyım. Sen bir öğretmenden, memurdan, veterinerden fazlasısın. Bir deneme daha yapalım. Gerçek anlamda kimsin bir düşün.

 

İsmim Adil Bey. Özellikle gençler ve gelişimleriyle alakalı birçok etkinlik ve organizasyonda görev alıyorum. Yazı yazmayı ve yeni insanlarla tanışmayı çok seviyorum. İnsanları dinlemekten çok keyif alıyorum. Antik Yunan felsefesi çok ilgimi çekiyor.

 

Bu açıklama çok daha iyi oldu. Ekleyebileceğimiz şeyler arasında sanata olan düşkünlük, evcil dostlarımız, hobilerimiz ve birçok farklı alana karşı olan ilgilerimiz vardır kesinlikle. Bu versiyon ne kadar beni, bizi daha iyi açıklasa da, en önemli kısmı atlıyor bence. Gelecek. İnsan, gelecek için yaşar. Planlar yapar, hayaller kurar, adımlar atar. Her hareketimiz gelecek içindir. Peki neden kendimizi tanıtırken geleceğimizi atlarız? Bir deneme daha yapalım.

 

İsmim Adil Bey. Üniversiteden mezun olunca gençlere yardım eden, geleceğimize yatırım yapan organizasyonlarda görev almaya devam etmek, ülkem için çalışıp Kıbrıs’ımızı birleştirme yolunda adımlar atmak, adamızın gerçek potansiyeline ulaşmasını sağlamak için adımlar atmaktan hiç vazgeçmemek istiyorum.

 

Bu da güzel oldu sanki. Kendimi anlattım ve karşımdaki insan benim hakkımda çok daha fazla şey öğrendi. Peki bu kadar şey yazdım, neden ilk yazdığım yazıyla arasında o kadar fark var? Neden kendimi sadece normal bir öğrenci gibi gösterdim? Kendimi tanıtmadım?

 

Kendimizi olduğumuzdan çok daha küçük hissediyoruz. Paylaştıkça değerlenen hayallerimizin, fikirlerimizin, düşüncelerimizin değerini bilmiyoruz, bilemiyoruz. Bu yüzden ısrarla tekrarlıyorum. Kendini bil, tanıt, tanış. Başarılı olabilmek için yardım al. Fikirlerini paylaş, hayallerine ortak bul, düşüncelerini tartış. Gelişimin ancak bu yolla olur.

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir