Koşulsuz Sevgi, Aşk ve Çıkarlar

Öncelikle yazıma başlamadan önce “aşk” teriminin geçmişinden ve hayatlarımıza nasıl bu kadar etki ettiğinden bahsetmek istiyorum.

 

Aşk terimi nereden geliyor?

 

Neredeyse hiçbirimizin bilmediği ve aklımıza hiç gelmeyen bu sorunun cevabını gelin hep birlikte öğrenelim.

 

Aşk sözcüğü Arapça bir kelime olan “aşak”tan geliyor. “Aşak”, Arapçada “sarmaşık” demek. Ağacı iyice kavrayan bu sarmaşık ağacın gün geçtikçe solmasına sebep oluyor.  Benzerliğe vuracak olursak aslında hepimiz hayatımıza giren insanın, hem sarmaşığıyız hem de bir ağacız.

 

Aşk hepimizin hayatında çok büyük role sahiptir. Kimileri bunu erken, kimileri birden fazla, kimileri ise geç yaşar. Aşk beraberinde birçok şey götürür, birçok şeyi ise getirir.

 

Çoğu insan yaşanılanlardan dolayı içinde bulunulan bu durumu kötü olarak gösterse de, herkesin hayatında yaşaması gereken bir duygudur. Çünkü bu sizin hayatınızın bir dönüm noktasıdır.

 

Kendinizi bulma evresinde yaşayacağınız her bir tecrübe, her bir mutluluk, her bir düşünce -hatta ve hatta bu üzülmek, kalp kırıklığı veya kötü şeyler olsa da- farkına varmadan sizi olgunlaştıracaktır.

 

Aşk büyük bir sorumluluktur. Büyük bir sevgi yığınıdır. Hayatınıza giren kişiyi koşulsuz seveceğiniz, ne olursa olsun arkanızı dönmeyeceğiniz bir duygu bütünüdür. Günümüzde bunu becerebilen nadir çiftler ve nadir kişiler vardır. Bu da artık insanların çıkar üzerine ilişki kurmasından kaynaklanmaktadır. Günümüz insanları ve ilişkilerin çoğu birer kukla olmaktan ve birbirlerinin hayatlarını hapis etmek üzerine kurulmuştur. Saf ve temiz duyguların unutulduğu ve düşüncelerin kirlendiği bir durum söz konusudur.

 

Oysa hepimizin fark etmesi gereken şey şudur ki, bir insanın aslında sadece karşısındaki tek bir kişiye sevgi göstermesi değil, tüm insanlara ve tüm canlılara koşulsuz sevgi göstermesi gerekmektedir. Aşk ve sevgi dolu bir insan tüm dünyayı değiştirebilir diye düşünüyorum. Ve artık son cümlelerimle yazımı bitirmek istiyorum.

 

Bu yazıda anlatmak istediğim şey, aslında yaşadığımız bu dünya düzeninde kendimizi sevgi, yaşattığımız ve yaşadığımız mutluluklarla bulabileceğimizdir. Her zaman kendiniz olun. Hiç kimsenin sizi olmak istemediğiniz ve sevgiden uzak biri yapmasına izin vermeyin. Eğer karşınızdaki insanların size değer vermesini istiyorsanız, diğerlerine değer vermeye başlayın.

 

Sevgi ile kalın, hoşça kalın…

 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir