Gelecek İçin!

Altı siyasi parti liderinin beraber çıktığı programı hatırlar mısınız? Liderlerin dördünün koalisyon hâlinde olduğu dönemde altı liderin oturup iki kelam laf edemediği o komik program. Bu liderlerin dördü eğitimci veya akademisyen, diğeri 30 yıllık siyasetçi, öteki ise Cambridge mezunu bir ekonomist.

 

Biz tartışmayı bilmiyor muyuz sorusunu sorduruyorlar.

 

Sosyal medya başta olmak üzere kafelerde, sınıflarda, toplantılarda insanlar birbirleri ile tartışmayı bilmiyor. Genel olarak saygı eksikliği ve tartışma kültürü noksanlığı toplumumuzun üzerinde. Eleştirildikçe saldırganlaşan siyasiler, imam-cemaat ilişkisiyle halkı derin yarıklara ayırıyor.

 

Biz gençler olarak farklı olmalıyız.

 

Bu durumun uzun süredir farkında olan bir grup genç, 4 örgüt aracılığıyla bu konuda adım atmaya karar verdi. Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Mağusa Gençlik Merkezi güçlerini birleştirip hiç yapılmamışı yapmaya yöneldi.

 

İlk defa ülkenin her bölgesinden ve her siyasi partisinden gençlerin davet edileceği dev bir organizasyon.

 

200’ün üzerinde genç 31 Ağustos ve 1 Eylül günlerinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda çevre tartışacak, kültür tartışacak, sağlık tartışacak, ekonomi tartışacak, spor tartışacak, yerel yönetimleri tartışacak, gençliği tartışacak.

 

Geleceği tartışacak.

 

Görevimiz tartışabilmek. Yeri geldiğinde ise uzlaşabilmek. Bu toplumun bir geleceği olduğunu gösterebilmek.

 

Bu organizasyonu düzenleyen ekibin bir parçası olarak inanılmaz bir heyecanın içerisinde son günleri bekliyorum. Ekip arkadaşlarıma bu tarihî kongre için şimdiden çok teşekkür ederim.

 

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi başlıyor.

 

Gelecek için.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir