Tabella’ya Mektup

Sevgili Tabella,

 

Nereden başlasam bilemiyorum. Barındırdığın kişilerden tut bize kattıklarına kadar… Öncelikle bu güzel platformu kuran kişilere, bize bu olanağı sağladıkları için çok teşekkür etmek isterim. Senin üzerinde çok çalışıp, çaba harcadıklarına bizzat kendim tanık oldum. Hepsi genç ve azimli kişiler. Çok şanslısın çünkü senin için çalışmaya devam edeceklerinden eminim. Tabii ki tek taraflı bir uğraş değil bu. Sen de onlara çok katkıda bulundun. Onlar için bir uğraş, bir hobi veya geleceklerini şekillendiren bir platform oldun.

 

Yazarlar hakkında konuşacak olursak, çok dinamik, her konuya açık ve ışık dolu kişileri barındırıyorsun. Yazarlar seni en iyi şekilde donandırmak için, değerli zamanlarını sana ayırıyorlar. Bu kadar entelektüel insanın bir arada toplandığını görmek, umut verici ve Kıbrıslı Türk gençliği için çok anlamlı bir adım. Kıbrıs Türk toplumunun birçok eksiği olduğunu biliriz ve bunlardan birisi ise gençlerimizin kendilerini ifade etmek için kullanabilecekleri kaynakların kısıtlı olması. Sosyal medyada paylaşılan görüşler her zaman istenilen mesajı vermeyebilir, bu yüzden Tabella, sen bir ilke imza attın.

 

Tabella’ya katılmanın son 6 ayda verdiğim en iyi kararlardan biri olduğunu söyleyebilirim. Bir arkadaşın önerisi üzerine senin ile yollarımız kesişti. Senin hem yazarın ve hem de okuyucun oldum. Kuruluşundan yaklaşık 8-9 ay sonra katılmış olmama rağmen, çok sıcak bir şekilde karşılandım. Editörler ve yazarlar çok samimi idi. Uzun sure sadece blogumda paylaştığım yazıları artık bir platformda paylaşabilecektim. İçimdeki küçük endişeler ise “Ya yazılarım yetersizse?” ya da “Ya çok saçma bulunursa?” idi. Fakat, samimi karşılama tüm endişelerimi anında silmişti. Zaman geçtikçe yazarlar bana bilginin sınırı olamayacağını bir kere daha hatırlattı. Bu kendi sınırlarımı aşmam gerektiğini ve aşmaktan çekinmememiz gerektiğini öğretti. En önemlisi de özgür olmanın bir farklı çeşidini yaşattı. Düşüncelerimi istediğim gibi ifade edebilme şansım oldu çünkü bana kimse yazımdaki fikirlerin değişmesinin gerektiğini söylemeyecekti, kimse düşüncelerimi sansürlemeyecekti. Günün sonunda hepsine saygı duyulacağını hissetmiştim. Belki de senelerdir aradığım ortam buydu. Benim için en önemlisi ise kendimi zorunlu hissetmeden yazı yazmak. Artık otomatik olarak elim klavyeye gidiyor. Yeni bir konu keşfetsem, hemen aklıma sen gelirsin; “Tabella ile paylaşsam ne güzel.” olur diye düşünürüm anında.

 

Son olarak, yurt dışında olmama rağmen Kıbrıs’ı her zaman yanımda hissettirmen ve Kıbrıs’a olan bağımı daha da güçlendirmen benim için çok büyük anlam taşıyor. Senin bir parçan olman çok gurur verici. Pazartesi sabahlarımızı renklendirmen ve herkese sunduğun bilgi dağarcığını görmek beni çok mutlu ediyor. Bu ortam kalplerin bir, düşüncelerin ve hislerin çok yoğun olduğu bir yer. Katkılarımızı esirgemeyeceğimize ve daha da büyüyeceğimize eminim.

 

Nice senelere Tabella!

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir