Benim de Bugün Canım Yazı Yazmak İstemiyor

27 Mayıs Darbesi’nden bir ay önce 28 Nisan 1960 günü yapılan eylemlerde polis eylemci öğrencilere ateş açmış ve 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Turan Emeksiz’i öldürmüştü. Toplumda arka arkaya çok ciddi infialler yaşanırken basın da yoğun baskı altına alınmış ve kısıtlanmıştı. Milliyet gazetesinin 29 Nisan günü çıkan sayısında Taş isimli köşenin yazarı Çetin Altan bunun üzerine sadece “Bugün canım yazı yazmak istemiyor.” yazmıştır. 27 Mayıs’a giden süreç Türkiye adına oldukça karanlık olmakla beraber 27 Mayıs’ın kendisi Türkiye demokrasisini sonsuza kadar değiştirmiştir. Demirkırat’ın da MBK’nin de etkileri hâlen devam etmektedir.

 

***

 

Bugün bir bayram günü meselelerden biraz uzaklaşıp dinlenmenin iyi geliyor olduğunu ancak salı günü kaldığı yerden başlayacak kaosun bilincinde olarak canımın hiç de yazı yazmak istemediğini söylemem gerekir.

 

Çok büyük hatalar yapılıyor. Halk korkuyor. Grevler erteleniyor. Şikâyetler susturuluyor. Pazarlıklar bitmiyor. Hesaplaşmalar bitmiyor. Seçim geliyor. Sonra bir seçim daha geliyor. Bedeli hepimizce ödeniyor.

 

Ve tabii ki bir kaide olarak ilerleme olmuyor.

 

Benim de canım hiç yazı yazmak çekmiyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir