Konferans Yarı Finallerine Başlarken NBA

Basketbolun bir numaralı ligi NBA’de sezonun sonuna yaklaşmak üzereyiz. Tüm zamanların en iyi takımlarından kabul edilen Golden State Warriors üçüncü üst üste (son beş senede dördüncü) şampiyonluğu kovalarken, insanüstü yıldızı Giannis Antetokounmpo ile normal sezonu lider bitiren Milwakuee Bucks ve James Harden ile Chris Paul’un sırtladığı Houston Rockets gibi rakiplerle mücadele edecek. Son zamanların en merak edilen sezon sonunda bitime iki adım kalmışken gelin konferans yarı finallerine göz atalım.

 

Warriors – Rockets Eşleşmesi

Batı Konferansını ilk sırada tamamlayan ve Los Angeles Clippers’ı 4-2 ile geçen Golden State Warriors ile konferansı dördüncü sırada tamamlayan ve Utah Jazz’ı 4-1 ile geçen Houston Rockets’in oynayacağı seri belki de sezonun en çok merak edilen eşleşmelerinden biri oldu. 28 Nisan Pazar günü oynanan ilk karşılaşma ile başlayan seri, yeni basketbol adına çok şey ifade ediyor.

 

Smallball adı verilen, kısa ve hızlı oyuncularla oynamaya ve sıklıkla üç sayılık atışlara başvurulan oyun tarzını popülerleştiren Warriors ile yine aynı tarz basketbolu sıklıkla oynayan Rockets’in oyunu, alıştığımız basketbolun çok uzağında. Özellikle pivot DeMarcus Cousins’ın (ve yedeği Damian Jones’un) sakatlanması ile Warriors ister istemez daha da kısa beşler ile oynamaya mahkûm oldu. Mike D’Antoni yönetimdeki Rockets ise karşılığı dört tane oldukça kısa oyuncu ve Capela ile sahaya çıkarak buldu.

 

İlk maçta Rockets savunması Draymond Green’in ribauntlarına karşı sıkıntı yaşadı. Karşılık vermek için Capela ve Nenê gibi iki uzun isimden birini oyuna alınca da bu sefer değişmeli savunmada perde sonrası tepede açık verdiler. Son çeyrekte maçı koparan Curry üçlüğü benzer bir durumda geldi.

 

Genel olarak oldukça heyecanlı bir seri olacağı her hâlinden bu eşleşmenin. Warriors’un bu eşleşmeyi atlatırsa finali göreceğini düşünmekteyim.

 

Nuggets – Trail Blazers Eşleşmesi

Batı Konferansının diğer yarı final eşleşmesinde San Antonio Spurs’ü çok zorlanarak 4-3 yenen Denver Nuggets ile Damian Lillard’ın efsanevi performansıyla Oklahoma City Thunder’ı 4-1 ile geçen Portland Trail Blazers karşı karşıya gelecek.

 

Jokic’in üst düzey performansını Enes Kanter ile durdurmaya çalışacak olan Portland ekibi Lillard’dan bir efsanevi performans daha bekleyecek. Bundan 5-6 sene önce bu takımlardan birinin konferans finaline kalması fikri ciddiye alınmazdı ama oldukça iyi geçen sezonun ardından Denver ve Portland ekiplerinden biri konferans finali oynayacak.

 

Bucks – Celtics Eşleşmesi

Warriors – Rockets eşleşmesinden sonra en çok ilgi çeken seri Milwakuee Bucks ile Boston Celtics arasında olacak.

 

Doğu Konferansını tarihî bir performansla lider bitiren Bucks, ilk turda Detroit Pistons’ı çok rahat şekilde 4-0’la geçmişti. Ancak yarı final serisinin ilk maçında işler kuzey ekibinin istediği gibi gitmedi ve kendi evlerinde Celtics’e yenilerek servis kırdırdılar.

 

Boston Celtics oldukça meşakkatli geçen normal sezonu dördüncü sırada bitirdikten sonra Indiana Pacers’ı dört maçta da zorlansalar da 4-0’la geçtiler. Irving-Brown-Tatum-Horford-Baynes gibi oldukça kalıplı ve uzun bir beşe kenardan Hayward ve Morris gibi oyuncular da destek verince bileğini bükmesi zor bir takıma dönüşüyor Celtics.

 

Öte yandan ciddi bir sürpriz yaparak normal sezonu lider bitiren Bucks’ta önemli bir Antetokounmpo faktörü de var. İlk maçta etkisiz bir performans sergilese de Greek Freak lakabıyla bilinen genç yıldızı savunmak imkânsıza yakın. 2,11 metreyi aşkın boyu ve müthiş atletizmi ile Giannis, rakiplerinin korkulu rüyası. Onun bu seride göstereceği performans, eşleşmenin galibinin belirlenmesinde direkt söz sahibi olacak.

 

Raptors – 76ers Eşleşmesi

Doğu Konferansının diğer finalistini belirleyecek eşleşmede normal sezonu konferans ikincisi bitiren Toronto Raptors, üçüncü bitiren Philadelphia 76ers ile karşılıyor. İlk maçı süperstar Kawhi Leonard’ın canavar (beast) modunu açmasıyla kazanan Raptors da 76ers de final hesabı yapıyor.

 

Orlando Magic’i 4-1’le geçen Kanada ekibi, en önemli silahı olan Kawhi Leonard’a güveniyor. Ibaka’yı yedek bırakan Siakam ve efsane oyuncu Marc Gasol ile iyi bir uzun rotasyonuna sahip olan Raptors ilk maçta Joel Embiid’i yavaşlatmayı başardı.

 

Takımın gencecik omurgasına Butler ve Redick gibi iki tecrübeli ismi ekleyen Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets’i 4-1’le geçip geldi. Bu eşleşmede özellikle Ben Simmons’ın performansının çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. İki denk ekip bize oldukça eğlenceli bir seri yaşatacak.

 

Öneriler

Tek ve en büyük önerim, artık sezonun kalanında izleyebildiğiniz kadar maç izlemenizdir. Geriye çok güzel ve heyecanlı maçlar kaldı. Tüm basketbol severlerin ilgi ile takip edeceğine eminim! İyi seyirler…

 


 

Fotoğraf için tıklayınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir