Pandemiyi Yönetmek İster misin?

Evlerimizde kapalı olduğumuz dönemde, yönetime “şunu deneyin”, “bunu deneyin” dediğimiz günlerde Cyprus Codes yazılım ekibi bir simülasyon geliştirdi. Oyun hâlinde olan bu simülasyonda pandemi boyunca KKTC’yi yönetebiliyorsunuz.

 

Oyunun mizahi yönü, her güne özel haberleri ile bir nebze olsun kapalı kaldığımız şu günlerde bizi gülümsetebildi. Şahsen ben oyuna bayıldım! Bir ara haberleri okumaktan memleketi kurtarmayı unuttum, buna ne dersiniz?

 

Espri, mizah, biraz olsun gülümsemek en çok ihtiyacımız olan şeylerden birkaçı bu günlerde. Oyuna müptela olup her gün yeni rekor kırmaya çalışıyorum ben. Daha erken başarılı olabilecek miyim diye kendime meydan okuyorum.

 

Oyun, bir bakan simülatörü olup Kıbrıs’ın kuzeyindeki pandemi sürecini yönetmeyi mizahi bir açıdan ele alıyor. Kullanıcı olarak, devlet bakanı olup bazı kararlar alabildiğimiz, ülkenin sağlık, ekonomik ve turizm değerlerini dengede -bazı zaman yüksek- tutmaya çabalayacağımız bir oyun. Size biraz ipucu vereyim; vaka sayısını düşük tutmalı, gayrisafi millî hasıla ve gazino gelirlerini dengede tutmalısınız.

 

Hedef vaka sayısını düşük tutmak ve bütün halkı aşılamak!

 

Simülasyon Mart 2020’de başlıyor, yani ülkemizde COVID-19’un ilk görüldüğü zamandan. Bir diğer ayrıntı ise bu oyun ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor.

 

Oyuna pillibakan.com adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Cyprus Codes ekibine bu simülasyon ve mizahi yönleri için tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Tam da gereken bir simülasyondu. Herkes evde bakalım daha iyisini yapabilecek mi?

 

Buradan okuyucularıma meydan okumak isterim hangimiz aşılamayı daha erken bitirebilecek acaba?

 

Bol kahkahalı, sağlıklı günlere!

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir