II. Gençlik Kongresi’nin Ardından

28-29 Ağustos 2021 tarihlerinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen II. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi geride kalırken pek çoğumuz için oldukça güzel hatıralar ve gelecek adına umut verici bir hafta sonu kaldı.

 

Salgın koşulları nedeniyle çok daha mütevazı bir etkinlik düzenlesek de 154’ü katılımcı toplam 202 gencin bir araya geldiği hafta sonunda çevre, eğitim, ekonomi, kültür, sağlık, teknoloji ve toplum başlıkları altında uzun saatler boyunca memleket konularını tartıştırma fırsatı bulduk.

 

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Lefkoşa Gençlik Derneği, Mağusa Gençlik Birliği, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi ve İskele Karpaz Gençlik Derneği organizatörlüğünde düzenlenen kongremizde alınan kararların bulunduğu rapor çok kısa sürede halkla paylaşılacak.

 

Bu vesile ile kongreye destek çıkan Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Ekor, Noyanlar Group, Darro Vakfı, Sanayi Odası, Dağlı Trading, FurtherSoft, Uzun İnşaat ve Magictouch’a da bir teşekkürü borç bilirim.

 

Tabii ki teşekkürlerin en büyükleri de ekip arkadaşlarım Oğuz Ufuk Haksever, Adil Bey, Buse Çelebi, Kemal Ruso, Ardıç Taşcıoğlu, İlayda Tüccaroğlu, Sedat İzcan, Yasemin Aygın, Fuat Çakıcı, Fatma Dalokay, Muhammet Fethullah Erol, Gülten İnan, Alaz Öncül, Vedia Özkader, Selin Özuslu, Hüseyin Akyıl, Mehmet Atakol, Mert Besim, Ali Furkan Çetiner, Kemal Elyeli, Asya Eminoğlu, Şenay Gökçebel, Mehmet Hatipoğlu, Turhan Hızlı, Ege Kaçmaz, Özgün Mehmetoğlu, Elifsu Orhon, Hüseyin Öksüzoğlu, Batıhan Saçar, İmge Saner, Hasan Alp Tuncay, Arda Tüccar, İzel Üngör, Esin Sedelya Çakmak, Melisa Güneşer, Büşra Senin, Kübra Tezcan, Senalp Canlıbel, Melek Kaptanoğlu, Selin Örek, Dilem Ruhluel, Sürel Pembe Uluçay, Eylül Ceylan, Cantuğ Çavuşoğlu, Göksu Oduncuoğlu, Toykan Özdeğer, Zeynep Tuna Arkın, Gülten Dana, Pınar Özdiren, Meril Taşeli, Doğa Özbilgehan, Bilgi Hakan Akmen, Erinç Taşcıoğlu, İlkut Kutlar, Görkem Akilhoca, Gökalp Canlıbel, Kamil Çayır, Ali Devecioğlu, Enver Görkey, İrem Oben, Erkut Paşa ve Karl Turgut Maloney Yorgancı’ya gidecektir. Haftalarca canla başla çalışan bu kocaman ekibin bir parçası olmak benim için çok büyük bir mutluluktu.

 

Tüm ekibimin arasında Kongre’nin en sağlıklı şekilde yürütülmesi için ter koyan, uzun araştırmalar yapan, yetmezmiş gibi bizzat kendi elleri ile tüm ekip ve katılımcılara çıkışta COVID-19 testlerini müthiş bir özveri ile gerçekleştiren Sağlık ve Güvenlik Kurulumuza; yani Hüseyin Akyıl, Fatma Dalokay, Kemal Elyeli, Şenay Gökçebel, Hasan Alp Tuncay ve İzel Üngör’e ayrıca tekrardan çok teşekkür ederim, sayenizde güvendeydik.

 

En kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle…

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir